İngiltere, düzensiz göçmenleri yargı denetimi olmaksızın sınır dışı etmeyi planlıyor
İngiltere İçişleri Bakanı Suella Braverman, hükümetin hazırladığı yasa tasarısının yasalaşmasıyla ülkeye yasa dışı yollardan tekneyle giriş yapan düzensiz göçmenlerin rastgele adlandırma ve kefaletle muayeneye tabi tutulmaksızın 28 gün içinde sınır dışı edileceğini, yasal süreçlerin süreceğini kaydetti. sınır dışı edildikten sonra uzaktan yürütülecektir.
Braverman, göçmenlerin İngiliz Kanalı’nı tekneyle geçmesini önlemek için Muhafazakar Parti hükümeti tarafından hazırlanan yasa tasarısı hakkında parlamentodaki milletvekillerine bilgi verdi.
Hükümetin göçmen teknelerini durdurma sözü verdiğini hatırlatan Braverman, İngiltere’nin 2015’ten bu yana 150 bin Hong Kong, 160 bin Ukraynalı ve 25 bin Afgan göçmene destek verdiğine değindi.
Ailesinin de göçmen olduğuna dikkati çeken Braverman, “Sınırlarımızı yasa dışı bir şekilde ihlal eden göçmenlere yanıt vermememiz, hizmet etmek üzere seçilmiş olduğumuz insanlara ihanettir. Göçmen teknesi sorunu, küresel göçmen krizinin bir parçasıdır. Birleşik Krallık gibi gelişmiş ülkeler, önümüzdeki yıllarda daha fazla sayıda göçmenin baskısıyla karşı karşıya kalacak.” “Bugün harekete geçmezsek yarın daha kötü olacak.” söz konusu.
Her gün Manş Denizi’ni geçmeye çalışırken insanların hayatını kaybettiğini anlatan Braverman, “Kaçak girişler göçmenlik sistemimiz üzerinde de büyük baskı oluşturuyor. 160 binin üzerinde bekleyen talep var. Göçmenlik sisteminin İngiliz vergi mükelleflerine yılda 3 milyar sterline (yaklaşık 68 milyar lira). ).” dedi.
Göçmen girişlerinin detaylarını paylaşan Braverman, şunları söyledi:
“2018’den bu yana 85 bin kişi yasa dışı yollardan teknelerle Birleşik Krallık’a girdi. Sadece 2022’de 45 bin kişi geldi. Hepsi birden fazla inanç ülkesinden geçerek buraya sığınma talebinde bulunabilecekleri ya da başvurmaları gereken yerlere geliyorlar.” inanç. Hepsi Fransa’dan geçiyor. Yaklaşık yüzde 74’ü ise suç örgütlerine binlerce sterlin ödeyecek kadar zengin. Ülkeye girdikten sonra birçok otelde kalıyorlar ve bu da İngiliz vergi mükelleflerine günde 6 milyon sterline mal oluyor.”
Sınır dışı edilmek isteyen düzensiz göçmenlerin İngiltere’ye karşı İngiltere yasalarını kullandıklarını söyleyen Braverman, “Acil reformlar yapmamız gerekiyor. Bu hükümet oturup bekleyemez.” terimini kullandı.
Fransa ile bu alanda anlaşmalar yapıldığının altını çizen Braverman, göçmen botlarıyla uğraşmak için 700 kişilik bir grup oluşturulduğunu ve insan kaçakçılarıyla ilgili çalışmalar yapıldığını hatırlattı.
Arnavutluk ile yapılan anlaşmaya değinen Barverman, bu anlaşma ile yüzlerce düzensiz göçmenin ülkelerine geri döndüğünü söyledi. Braverman, sistemsiz göçmen ve sığınmacıların oteller yerine askeri bölgelerde kalacaklarını söyledi.
Düzensiz göçmenler menşe ülkelerine veya Ruanda gibi üçüncü ülkelere sınır dışı edilecek.
Son iki yılda ülkeye yasa dışı tekne girişlerinin yüzde 500 arttığına işaret eden Braverman, “Günümüzün küresel göç kriziyle mücadele etmek için bunlar hala yeterli değil. Dünün yasaları bugünün ihtiyaçlarına uymuyor.” dedi.
Braverman şöyle devam etti:
“Britanya’ya yasa dışı yollardan giren herkesin derhal gözaltına alınacağını ve güvenliyse menşe ülkesine, değilse Ruanda gibi güvenli üçüncü ülkelere sınır dışı edileceğini tüm dünya öğrenene kadar. Bu yasa tam da bunu yapacak. tekneleri durduracağız.”
Braverman, yasanın yasalaşması halinde ülkeye yasa dışı yollardan girenlerin gözaltına alındıktan sonraki 28 gün içinde herhangi bir adli incelemeye veya kefalet şartına tabi tutulmaksızın sınır dışı edileceğini belirtti.
Ülkesinde sadece 18 yaşının altında olup sağlık seyahatine izin vermeyen ve hayati tehlikesi bulunanların seyahatine izin verilmediğini anlatan Braverman, sınır ötesi işlemlerin daha uzun sürede gerçekleşeceğini, denetimin de süreceğini söyledi. ve itiraz talepleri sınır dışı işlemlerinin ardından uzaktan yapılacaktır.
Onaylanan iltica taleplerinin yüzde 50’si NATO ve Avrupa ülkelerinden geliyor
Geçen yıl yasalaşan Modern Kölelik Yasası kapsamında 2022’de 17 bin başvuru aldığını kaydeden Braverman, başvuruların ortalama 543 günde sonuçlandığını ve bu durumun sınır dışı edilmemek adına kullanıldığını belirtti.
İngiltere’nin onayladığı sığınma taleplerinin yüzde 50’sinin NATO ülkeleri ve Arnavutluk gibi dindar Avrupa ülkelerinden geldiğine işaret eden Braverman, Çağdaş Kölelik Yasası’nın koşullarının sınır dışı edilmeyi önlemek için kullanılamayacağını kaydetti.
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin Ruanda’ya ilk göçmen uçuşunu engellemesini de eleştiren Braverman, “Sınırları kontrol etme kabiliyetimiz, temyiz şansı olmayan, şeffaf olmayan bir gece yarısı kararıyla engellenemez” dedi. dedi.
Yasanın uluslararası hukuku ihlal etmediğini belirten Braverman, yasa kapsamında ülkeye yasal giriş için yeni yolların açıklanacağını sözlerine ekledi.