Haber

Halil Falyalı cinayeti davasında 6 sanığın yargılanmasına devam edildi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC), Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş’ı öldürmekle suçlanan Mehmet Faysal Söylemez ve Mustafa Söylemez kardeşlerin de aralarında bulunduğu 6 sanığın yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Mehmet Faysal Söylemez, Mustafa Söylemez, Abdurrahim Çelik, Seçkin Yıldız ve Cengiz Şener Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı. Duruşmada sanık Metin Süs ile tarafların avukatları da hazır bulundu.

Mahkeme başkanı, dava dosyasına ilişkin olarak KKTC yetkili makamlarından talep edilen belgelerin 12 klasör ve 1 TB hard disk olarak gönderildiğini belirtti.

Duruşmada söz alan sanık Mustafa Söylemez’in avukatı Alpay Fırat, davaya konu suçun KKTC’de işlendiğini, yargılamanın hangi hukuka göre yapılacağına karar verilmesi gerektiğini söyledi. Anayasa ve KKTC’de farklı bir hukuk sisteminin olduğu.

Fırat, dosyaya gönderilen 12 klasör evrakın Türk hukukunda delil teşkil edemeyeceğini ve Türk hukukunda hüküm bulunmadığını savunarak müvekkilinin tahliyesini talep etti.

Sanık Mehmet Faysal Söylemez’in avukatı Coşkun Atılgan, müvekkili hakkında KKTC’de açılmış bir dava olmadığını belirterek, “Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan iddianamelerde Mehmet Faysal Söylemez’in adı geçmiyorsa biz nasıl Türk mahkemelerinde yargılanacağız” dedi. Kıbrıs Cumhuriyet Başsavcılığı Mehmet Faysal Söylemez tarafından yargılamanın durdurulmasını talep ediyorum.” dedi.

Yurt dışında işlenen suçlar nedeniyle Adalet Bakanlığı’na hangi ülkenin hukukuna göre yargılanması gerektiğinin sorulmasını talep eden Avukat Atılgan, “İtalya, Papa’ya suikast nedeniyle Mehmet Ali Ağca’nın Türkiye’de yargılanmasına izin vermedi. . Bu nedenle Ağca, Kadıköy Ağır Ceza Mahkemesi’nde Papa’yı öldürmek suçundan yargılandı. Yargılanamadı. Söylemez ailesine kanunlar farklı mı uygulanıyor? Müvekkilime de aynı kanunun uygulanmasını istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti sanıklar Mehmet Faysal Söylemez, Mustafa Söylemez, Ender Yıldız, Cengiz Şener ve Abdurrahim Çelik’in tutukluluk hali ile tutuksuz sanık Metin Süs’e uygulanan gözetim tedbirinin devamına karar verdi.

İddianamedeki hatalara ilişkin olarak KKTC adli makamlarınca uygulanacak ceza mevzuatının bir örneğinin talep edilmesine karar veren heyet, belgede yer alan sanıklar hakkında KKTC adli makamlarınca açılmış herhangi bir soruşturma, kovuşturma ve iddianame olup olmadığının sorulmasına karar verdi. .

Duruşma 18 Mayıs’a ertelendi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede sanıklar Mehmet Faysal Söylemez ve Mustafa Söylemez’in “kasten kasten öldürme” suçundan 2’şer ağırlaştırılmış müebbet ve 5’er yıldan 12’şer yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. “Suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak veya yönetmek” hatası.

İddianamede sanıklar Abdurrahim Çelik, Cengiz Şener, Metin Süs ve Nadir Yıldız, “kasten öldürmeye yardım etmek” ve “silahlı örgüt üyesi olmak” suçlarından 32 yıl 6 aydan 46 yıla kadar hapis cezasına çarptırıldı. suç işlemek için kurulmuş”

İddianamede, 14 Ekim 2021’de polise teslim olan ve KKTC’de “kaçırma, yaralama ve zorla alıkoyma” suçlarından tutuklanan merhum Halil Falyalı’nın cezaevinden 17 Aralık 2021’de çıkarıldığı mahkemece tahliye edildiği yer yer aldı. kendisi ve çalışanları aleyhindeki davalar geri çekilmiştir. alıyor.

İddianamede, maktulün 8 Şubat 2022 sabahı korumaları Halil Işık ve Türkistan Gülce ile birlikte sürücü Murat Demirtaş’ın kullandığı otomobille otelden ayrıldığı belirtildi.

İddianamede, bu sırada birkaç el silah sesinin duyulduğu, ardından maktulün vurulduğu aracın otomatik tüfeklerle hedef alındığı ve kanlar içinde kalan Falyalı ve sürücüsünün hayatını kaybettiği anlatılıyor.

İddianamede, “son derece organize, planlı ve profesyonel bir şekilde” işlendiği belirtilen söz konusu eylemin belli bir zamana yayıldığı, önceden detaylı bir şekilde planlandığı ve bunun için planlandığı belirtiliyor. Bu amaçla zanlılar halka açık bir yere gelerek bazı görüşmelerde bulundu.

İddianamede zanlılar, suçun işlenmesinden çok önce bu eylemi gerçekleştirmeye karar verdiği ve planladığı, ilk olarak Eylül 2021’de Musa Çiçek ve Mustafa Söylemez’in yasa dışı yollardan KKTC’ye gittikleri ve ilk ziyaretlerinde eylemde bulunamadıkları için eyleme geçemedikleri belirtildi. merhum Halil Falyalı cezaevindeydi. ama vazgeçmedikleri söyleniyor.

antakyaajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Etimesgut Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu