Haber

Çin eski lideri Jiang’a veda ediyor

30 Kasım’da Çin’de hayatını kaybeden eski Devlet Lideri Jiang Zimin, son yolculuğuna uğurlandı.

96 yaşında lösemi ve çoklu organ yetmezliğinden hayatını kaybeden Çin eski cumhurbaşkanı için Büyük Halk Salonu’nda anma töreni düzenlendi.

Devlet Başkanı Xi Jinping ve ülkeyi yöneten Komünist Parti ileri gelenlerinin katıldığı törende Ciang için 3 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Xi, törende yaptığı konuşmada, Ciang’ın 1980’ler ve 90’ların siyasi kargaşasında sosyalist sistemi sürdürürken ekonomik reformları gerçekleştirmeyi ve dışa açılmayı başardığını belirtti.

Ciang’ın Marksizme ve Leninizme bağlı bir lider olduğunu vurgulayan Xi, toplumda ideolojik kontrolü sağlayarak istikrar ve ekonomik kalkınma arasında güçlü bir bağ kurduğuna işaret etti.

Şangay’da hayatını kaybeden Ciang’ın cenazesi dün Babaoshan Devrim Mezarlığı’ndaki krematoryumda yakıldı.

Web siteleri ve taşınabilir uygulamalar siyaha döndü

Anma töreni için ülkede ulusal yas ilan edilirken, Çin bayrağı Tienanm Meydanı’nda yarıya indirildi.

Devlete ait tüm medya kuruluşlarının web siteleri ve mobil uygulamaları ile Meituan, Alibaba, JingDong gibi online alışveriş ve sipariş platformlarının kullanıcı arayüzleri yas alameti olarak siyah beyaza döndü.

Soğuk Savaş’ın sona ermesinin ardından Çin’in dünya ekonomisiyle bütünleşmeye başladığı dönemin lideri olarak anılan Ciang, 1980’lerin sonlarından 2000’lerin başına kadar ülkeyi Komünist Parti Genel Sekreteri ve Devlet Başkanı olarak yönetti. .

Ciang, kendisinden önceki Çin lideri Ding Xiaoping’in başlattığı reform ve dışa açılma politikalarını devam ettirmiş ve tamamen devlet kontrolünde olan merkezi planlı ekonomide serbest piyasaya alan açan politikaların mimarı olmuştur. “sosyalist piyasa ekonomisi”.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Etimesgut Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu