Haber

Adana’da 9 eski öğretmenin FETÖ üyeliğinden 15’er yıla kadar hapsi istendi

Adana’da, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) kapatılan eğitim kurumlarında çalıştıkları belirtilen 9 eski öğretmen hakkında “silahlı terör örgütüne üye olma” hatasından 15’er yıla kadar mahpus talebiyle dava açıldı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ üyesi oldukları argüman edilen tutuksuz sanıklar D.T, S.S, M.Ş, S.K, Ş.Ç, C.B, O.Y, A.D. ve Y.T. hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

Eski öğretmen olan sanıklar için “silahlı terör örgütüne üye olma” kabahatinden 15’er yıla kadar mahpus istemiyle hazırlanan iddianame, Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, sanıkların FETÖ iltisakı gerekçesiyle kanun kararında kararname (KHK) ile kapatılan eğitim kurumlarında örgüt içi tayine tabi tutularak öğretmenlik yaptıkları ve yönetimci olarak çalıştıklarının belirlendiği, örgüt elebaşının talimatı sonrası Bank Asya’da katılım hesabı açtırdıkları ve haklarında adli işlem yapılan örgüt üyeleriyle yoğun irtibatlarının bulunduğu belirtildi.

Sanıkların, FETÖ’ye ilişkin konutlarda örgütsel sohbet toplantısına katıldıkları, himmet ismi altında FETÖ’ye finansal dayanakta bulundukları, örgütün yurt dışı seyahatlerine katıldıkları ve örgütün maksatları ile yollarını bilerek hiyerarşik yapıda yer aldıkları bildirilen iddianamede, 9 eski öğretmenin “silahlı terör örgütüne üye olma” cürmünden 15’er yıla kadar mahpusla cezalandırılmaları istendi.

İddianamede sözlerine yer verilen sanıklar, haklarındaki suçlamaları kabul etmedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Etimesgut Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu